Nem lesz több strandpapucsos turista Cinque Terrén

2019.03.03. 19:50 Módosítva: 2019.03.03. 21:46

A jövőben büntetni fogják azokat a turistákat, akik strandpapucsban járkálnak az olaszországi Cinque Terre Nemzeti Park ösvényein, írja az MTI a helyi lapok nyomán.

A tengerparti sziklákra épült öt olasz városkát gyalogösvény köti össze egymással, amelyeken egyre nő a turistaforgalom, és a rosszul megválasztott lábbelik miatt a baleset is egyre több.

A természetvédelmi terület igazgatója, Patrizio Scarpellini szerint gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell kimenteni.

Aki nem a megfelelő cipőben lép majd az öt települést magába foglaló Cinque Terre területére, az a jövőben 50–2500 eurós (vagyis 16 ezertől 790 ezer forintig terjedő) büntetéssel számolhat.

Az új szabályt fokozatosan vezetik majd be: előbb plakátokon és az interneten hívják fel a a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla