János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

14 év után, spagettizés közben kapták el az olasz maffiafőnököt

2019.03.03. 10:23
Az olasz rendőrség összehangolt akcióban, 150 egyenruhással elfogta Marco Di Laurót, a nápolyi maffiafőnököt, akit az ország második legveszélyesebb körözött bűnözőjeként tartottak számon. A 38 éves maffiózót 2006 óta keresték, egy nő meggyilkolása vezethetett a nyomára.

Két macskájával volt otthon a búvóhelyén, és filmekbe illően éppen a napi pastáját fogyasztotta Di Lauro, amikor a rendőrök rajtaütöttek. Nem tanúsított ellenállást, nem is voltak fegyverek a férfinél, aki a hatóságok szerint a nápolyi maffia egyik legfontosabb figurája. Az apja, Paolo Di Lauro a Camorra főnöke volt korábban, őt magát pedig már 13 éve próbálták elkapni.

Videó az elfogás helyszínéről:

Giuseppe Conte miniszterelnök és az olasz politika igazi erős embere, a belügyminiszter Matteo Salvini egyaránt sietett gratulálni a rendőröknek az elfogásért. A nápolyi rendőrség sajtótájékoztatóján azt mondták, valamilyen „szokatlan aktivitás” vezetett el a gyanúsítotthoz. Meg nem erősített hírek szerint ez egy szombati gyilkosság volt, melynek áldozata Di Lauro egyik emberének, Salvatore Tamburrinónak a felesége volt. A hírek szerint a férj még aznap feladta magát, és bár erről nincsenek további részletek, feltehetően ő beszélhetett.

Paolo Di Laurót 2005-ben tartóztatták le, azóta vezeti a meggyengült Di Lauro klánt a fia. Amikor a rivális Amato-Pagano klán elszakadt tőlük, legalább 130 maffiózó halt meg a véres leszámolásokban. A most elfogott Marcót csak F4-ként emlegették a családján belül, a kódnév arra utalt, hogy ő az apja negyedik fia. Letartóztatása után most már mind a kilenc Di lauro testvér rácsok mögött van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!