Halálos tornádó pusztított Alabamában

2019.03.04. 05:34

Legalább 23 áldozata van az Egyesült Államokban pusztító tornádónak – írta a BBC. A szélvihar  az Alabamában lévő Lee megyére csapott le, 266 kilométeres sebességgel száguldó szélviharral. A lakóházak százai semmisültek meg.

Az áldozatok között van egy nyolc éves kislány is. A mentőmunkálatokat hajnalig felfüggesztették, tartva attól, hogy a sötétben a romok között kutakodva nem tudják biztonságosan végezni a munkát. A helyszíni beszámolók alapján a CNN az áldozatok számának további növekedését valószínűsíti.

A tornádó a szomszédos Georgia államban is pusztított. A térségben gyakoriak a tornádók, de a vasárnapi volt az egyik legnagyobb erejű: Lee megyében tavaly egész évben nem volt annyi halálos áldozatuk a viharoknak, mint március 3-án. 

Alabamában négyezer háztartásban szünetel az áramellátás, ebből kétezer Lee megyére esik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla