Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Hillary Clinton nem indul a 2020-as elnökválasztáson

2019.03.05. 06:21

Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter és legutóbbi demokrata párti elnökjelölt helyi idő szerint hétfőn bejelentette, hogy nem indul a 2020-as elnökválasztáson, írja az MTI.

Az egykori New York-i szenátor a News12 nevű tévécsatornának nyilatkozott. Amellett, hogy világossá tette, hogy az elnökválasztáson nem méreti meg magát, azt ígérte, hogy „nem megy sehova”, vagyis marad az aktív politikai pályán.

„Tovább dolgozom, felemelem a hangomat, és kiállok azért, amiben hiszek” – hangoztatta Clinton, hozzátéve, hogy „mélyen nyugtalanítja, ami jelenleg az országban történik”.

A demokrata párt elnökjelöltségére pályázó politikusoknak azt üzente, hogy semmit ne vegyenek készpénznek, akkor sem, ha Donald Trump kormánya valós problémák és megszegett ígéretek sorát hagyja maga mögött.

Hillary Clinton úgy maradt alul 2016-ban az elnökválasztáson Donald Trumppal szemben, hogy szinte mindenki biztos volt abban, hogy ő fog győzni, a leadott szavazatok számát tekintve többen is szavaztak rá, de az elnököt az államonként eltérő számú elektorokból álló testület választja meg, és Trumpnak több elektort sikerült nyernie. Így lett Trump az Egyesült Államok 45. elnöke.

Hillary Clinton már élt a Fehér Házban, amikor férje, Bill Clinton 1993 és 2001 között az Egyesült Államok 42. elnöke volt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek