Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két börtönőrt késelt meg egy rab egy francia börtönben

2019.03.06. 00:31

Egy iszlamista rab kedden két börtönőrt is súlyosan megsebesített az észak-franciaországi Condé-sur-Sarthe börtönében, írja a BBC.

A Michaël Chiolo nevű fogvatartott a barátnőjével együtt barikádozta el magát a börtön látogatásokra létrehozott beszélőjében.

Az egyik őr a hasán, a másik az arcán és a hátán sérült meg. A kerámiakést, amellyel a támadást elkövették, vélhetően a nő csempészte be a börtönbe.

Nicole Belloubet igazságügyi miniszter terrorcselekménynek minősítette az esetet. Többek között azért, mert a rab Allah akbár-t kiáltott a támadás közben.

Chiolo egyébként egy 89 éves férfi halálra fojtása miatt került a börtönbe, ahol a 30 éves büntetését tölti. A BBC információi szerint itt radikalizálódott.

Az elkövető állítása szerint a tavaly decemberi, strasbourgi merényletet elkövető Cherif Chekatt halála miatt akart bosszút állni, aki egy karácsonyi vásár közelében kezdett lövöldözni, és akivel Chiolo 175 napot ült együtt börtönben – közölte Rémy Heitz párizsi főügyész kedd este.

A BBC úgy tudja: a rendőrök a rabot és a barátnőjét is megsebesítették, a nő később belehalt a sérüléseibe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!