Életfogytiglant kapott a kollégáit mérgező német férfi

2019.03.08. 05:47

Életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Németországban, aki éveken át higannyal és más szerekkel mérgezte több munkatársát. 

Az 57 éves vádlott 23 éves áldozata kómában van, további kettő súlyos vesekárosodást szenvedett.  A férfi májusban lepleződött le, miután egy kamera felvette, ahogy gyanús port szór egyik kollégája szendvicsébe.

Őrizetbe vétele után házának alagsorában primitív vegyi labort talált a rendőrség, de a bíró szerint a szerek veszélyesebbek voltak, mint a II: világháború összes vegyi fegyvere. 

A vádlott megtagadta, hogy vallomást tegyen, ezért nem tisztázottak indítékai, viszont az ügyészség szerint a férfi látni akarta munkatársai testi elsorvadását. 

A bielefeldi bíróság emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek a férfit, és a maximális büntetést szabta ki. Németországban általában 15 év után szabadulhat egy életfogytiglanra ítélt, ám a mérgező férfi esetében a bíró úgy döntött, hogy élete végig rács mögött kell maradnia, mert veszélyt jelent a társadalomra.

(MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla