Lezuhant egy etióp utasszállító 157 emberrel a fedélzeten

2019.03.10. 09:59

Lezuhant az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-ese, fedélzetén 149 utassal és nyolc fős személyzettel, írja a BBC. A gép Addisz Ababából tartott Nairobiba, ám a felszállást követően nem sokkal a gép lezuhant, a baleset okát egyelőre nem tudják.

Frissítés: több oldal is azt írja, nincsenek túlélői a balesetnek.

Az etióp miniszterelnök egy posztban fejezte ki részvétét a hozzátartozóknak, és gyászközleményt adott ki az ENSZ is, melynek több munkatársa utazott a gép fedélzetén a kenyai fővárosban március 11 és 15 közötti, 4700 döntéshozó, szakértő és aktivista részvételével tartandó környezetvédelmi óriáskonferenciára.

Tévolde Gebre Mariam, az Ethiopian Airlines vezérigazgatója egy későbbi sajtótájékoztatóján jelezte, még nagyon korai meghatározni a vasárnap kora délelőtt, helyi idő szerint háromnegyed kilenc körül bekövetkezett baleset okát. Hozzátette, hogy a pilóta az irányítótoronynak jelezte, hogy nehézségei támadtak, ezért engedélyt kért a visszatérésre, írja az MTI.

A baleset helyi idő szerint vasárnap reggel 8:44-kor történt, hat perccel azután, hogy a gép felszállt az etióp fővárosból. A légitársaság információi szerint 33 különböző állampolgárságú utas volt a gépen.

2010-ben szintén az etióp légitársaság gépe zuhant le, akkor kilencven emberrel a fedélzetén. A gép röviddel a felszállás után a tengerbe zuhant, a katasztrófa a libanoni partoktól néhány kilométerre történt. És pontosan ugyanez a típus zuhant le az indonéz Lion Air gépeként 13 perccel a felszállás után tavaly, 189 ember halt meg abban a katasztrófában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport