Titokzatos szervezet pénzeli a feltétel nélküli Brexit kampányt

2019.03.10. 10:42

Egy titokzatos szervezet, a Britain’s Future az utóbbi időben 120 millió forintnak megfelelő fontot költött Facebook hirdetésre, amiben arra szólítják fel az embereket, hogy “aggódó polgár” aláírással követeljék az alku nélküli Brexitet a parlamenti képviselőknél. 

A Guardian próbálta kinyomozni, hogy honnan van bevétele a szervezetnek, de nem jutottak messzire. Az egyetlen ismert képviselője, Tim Dawson forgatókönyvíró azt mondja, barátoktól és Brexit hívőktől kapott pénzből fizeti a kampányt. A szervezet egy olyan tanyára van bejegyezve, ahol korábban a Brit Nemzeti Párthoz tartozott, de Dawson szerint ez véletlen egybeesés, és azért adta meg ezt a címet, mert a térképe jó nézett ki. 

A brit parlament kedden szavaz a Brexit feltételeiről, és közel sincs konszenzus a kilépést illetően. Sokan elhalasztanák a kilépést, mintsem rossz alkuval, vagy súlyos gazdasági következményekkel járó alku nélküli kilépés mellett döntsenek. 

A Brexitről szóló népszavazás idején a kilépés melletti kampány finanszírozói szoros kapcsolatban álltak a londoni orosz nagykövettel. 

(via 444)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM