Bernát, Felícia
EUR 384,55 Ft
USD 363,07 Ft
8 °C
30 °C

Azért ejtették a nemi erőszak vádját, mert a bíróság szerint túl férfias volt az áldozat

2019.03.13. 21:11

Több százan tüntettek hétfőn az olaszországi Ancona városának fellebbviteli bírósága előtt, miután kiderült, hogy két éve egy ügyben azért ejtették a nemi erőszak vádját, mert az ügyben eljáró bírák szerint a két férfi nem találhatta vonzónak az áldozatot – írja a CNN.

A két perui férfit 2016-ban ítélték el a városban egy szintén perui nő 2015-ös megerőszakolásáért, aki a támadás idején 20 éves volt. Az eljárás során kiderült, hogy a két férfi előbb partidrogot tett a nő italába, aztán egyikük megerőszakolta, míg a másik őrt állt. A nő később aztán jelentette az ügyet a rendőrségen, és bár a drog miatt nem tudta pontosan, hogy mi történt, az orvosi szakvélemény és a bizonyítékok így is alátámasztottak a vallomását.

Az erőszakolót öt évre ítélték, társa pedig három évet kapott, a döntést azonban egy évvel később megváltoztatták, mint kiderült azért, mert a másodfokon eljáró bírák szerint a nő nem megbízható, mert

túl férfias, és a két erőszakoló nem találhatta őt vonzónak.

Indoklásukban azt írták, hogy ezt támasztja alá az is, hogy az egyik vádlott "Viking" néven mentette el a nő telefonszámát, emellett pedig arra is kitértek, hogy nincs kizárva, hogy az egészet valójában a nő szervezte meg.

Tüntetés az ítélet ellen
Tüntetés az ítélet ellen

A nő ügyvédje a CNN-nek elmondta, teljesen megdöbbent, amikor elolvasta a múlt héten nyilvánosságra került dokumentumot, ami miatt hétfőn több százan tüntettek a bíróság előtt. A dokumentum egyébként azért látott napvilágot, mert az olasz legfelsőbb bíróság az ügy újratárgyalását rendelte el, az Ansa hírügynökség értesülései szerint pedig az olasz igazságügyi miniszter vizsgálatot indított az ügy miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek