Konrád, Tivadar
4 °C
22 °C

Azért ejtették a nemi erőszak vádját, mert a bíróság szerint túl férfias volt az áldozat

2019.03.13. 21:11

Több százan tüntettek hétfőn az olaszországi Ancona városának fellebbviteli bírósága előtt, miután kiderült, hogy két éve egy ügyben azért ejtették a nemi erőszak vádját, mert az ügyben eljáró bírák szerint a két férfi nem találhatta vonzónak az áldozatot – írja a CNN.

A két perui férfit 2016-ban ítélték el a városban egy szintén perui nő 2015-ös megerőszakolásáért, aki a támadás idején 20 éves volt. Az eljárás során kiderült, hogy a két férfi előbb partidrogot tett a nő italába, aztán egyikük megerőszakolta, míg a másik őrt állt. A nő később aztán jelentette az ügyet a rendőrségen, és bár a drog miatt nem tudta pontosan, hogy mi történt, az orvosi szakvélemény és a bizonyítékok így is alátámasztottak a vallomását.

Az erőszakolót öt évre ítélték, társa pedig három évet kapott, a döntést azonban egy évvel később megváltoztatták, mint kiderült azért, mert a másodfokon eljáró bírák szerint a nő nem megbízható, mert

túl férfias, és a két erőszakoló nem találhatta őt vonzónak.

Indoklásukban azt írták, hogy ezt támasztja alá az is, hogy az egyik vádlott "Viking" néven mentette el a nő telefonszámát, emellett pedig arra is kitértek, hogy nincs kizárva, hogy az egészet valójában a nő szervezte meg.

Tüntetés az ítélet ellen
Tüntetés az ítélet ellen

A nő ügyvédje a CNN-nek elmondta, teljesen megdöbbent, amikor elolvasta a múlt héten nyilvánosságra került dokumentumot, ami miatt hétfőn több százan tüntettek a bíróság előtt. A dokumentum egyébként azért látott napvilágot, mert az olasz legfelsőbb bíróság az ügy újratárgyalását rendelte el, az Ansa hírügynökség értesülései szerint pedig az olasz igazságügyi miniszter vizsgálatot indított az ügy miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!