Ausztrália visszavonta Milo Yiannopoulos vízumát az új-zélandi terrortámadás után

2019.03.16. 10:13 Módosítva: 2019.03.16. 10:17

Ausztrália visszavonta Milo Yiannopoulos vízumát, miután a szélsőjobboldali véleményvezér kirekesztő kijelentéseket tett a Christchurch terrortámadás kapcsán, írja a Guardian.

A 49 halálos áldozattal járó pénteki terrortámadás egyik, ausztrál származású elkövetője a muszlimokat megszállóknak tartja, önmagát meg ökofasisztának, és állítása szerint "a fehér faj megmentéséért" lövöldözött mecseteknél.

A Magyarországon tavaly közpénzből körberajongott Yiannopoulos erre reagált azzal a Facebook-oldalán, hogy a jobboldaliak minden esetben elítélik az erőszakot, csak a baloldaliak, antifasiszták radikalizálják őket, és az, hogy a politikai elit pedig körberajongja a "barbár, idegen vallásos kultúrákat".

Erre válaszul Ausztrália visszavonta Yiannopoulos vízumát, alig egy héttel azután, hogy megadták neki, pedig már arról is komoly belpolitikai vita volt az országban, hogy egyáltalán kiadják-e neki a beutazási engedélyt. Az ausztrál belügyminiszter korábban arról nyilatkozott, hogy nincs szükség olyanokra az országban, mint Yiannopoulos, de végül a bevándorlásügyi miniszter megadta a vízumot a jobboldali véleményvezérnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport