Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sárgamellényes tüntetők felgyújtottak egy bankot Párizsban

2019.03.16. 17:56

Március 16-án folytatódtak Párizsban a sárgamellényesek tüntetései, és ismét nagyon heves volt a tiltakozás.

A tüntetők összecsaptak a rohamrendőrökkel, megint rengeteg könnygázt vetettek be a megfékezésükre. A tüntetés egy pontján felgyújtották a Champs-Elysées-n található egyik bankfiókot is.

A bankfiók egy hétemeletes lakóház aljában üzemelt, a kiérkező tűzoltók kimenekítették a lakókat a házból, többek között egy anyát és a kislányát is, akik a másodikon laktak, és kis híján teljesen elzárta a lakásukat a tűz, mire kiérkeztek a tűzoltók. Összesen 11 ember szenvedett könnyebb sérüléseket a tűz miatt, köztük két tűzoltó.

A Párizs belvárosában végigfutó Champs Elysées népszerű bevásárlóutca, a legnagyobb világmárkáknak vannak itt üzleteik, a jobb lakhatási és munkakörülményekért tüntető sárgamellényesek számtalan üzlet kirakatát bezúzták a Diadalív környékén.

Szintén bezúzták a kirakatát, valamint felgyújtották a Champs-Elysées-ről nyíló egyik utcában található Fouquet nevű éttermet is, ami francia politikusok és ismert emberek kedvelt vendéglátóhelye.

A tüntetés akkor fajult el, amikor a nagyjából 7-8000 fős tüntetés 1500 fős keménymagja elkezdett felszedegetett utcaköveket és füstgránátokat dobálni a kivezényelt rendőrökre, akik aktív könnygázhasználattal reagáltak az erőszakra. A délután folyamán több mint 60 embert tartóztattak le.

(Sky)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!