Bernát, Felícia
EUR 383,57 Ft
USD 363,28 Ft
8 °C
30 °C

Egymillióan hívnák vissza az új-zélandi merényletért a muszlimokat okoló szenátort

2019.03.17. 14:47

Egymillió aláírás gyűlt össze Ausztráliában arra, hogy az ország felsőházából visszahívják Fraser Anninget – írta a Sydney Morning Herald. A 70 éves szenátor korábban az Egy Nemzet (ONP) ausztrál szélsőjobboldali párt színeiben, jelenleg függetlenként ül Ausztrália törvényhozásában Queensland képviseletében.

A Christchurch-ben ötven ember életét kioltó, két mecset elleni merényletről az ausztrál politikus azt mondta:

elutasítja az erőszak minden formáját, „de a merénylet rávilágít arra az Ausztráliában és Új-Zélandon is érezhetően erősödő félelemre, amelyet a muszlimok növekvő jelenléte okoz.”

A napokban tojással megdobott és ezért ököllel válaszoló szenátor visszahívására egy Sydney-ben dolgozó orvos neurológus, Kate Ahmad és egy nem vallásos, pakisztáni származású 35 éves férfi, Harris Sultan indított internetes petíciót, amely az első 18 órában negyedmillió, azóta összesen egymillió támogató aláírást gyűjtött be.

A petíció azon az alapon kérte a szenátor elmozdítását, hogy nyilatkozata a terrorizmus nyílt támogatásának tekinthető, amely miatt büntetőeljárást kellene indítani.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek