Ivó, Milán
EUR 384,60 Ft
USD 363,18 Ft
5 °C
26 °C

Letartóztatásban marad a férfi, aki segített terjeszteni az új-zélandi mészárlás felvételét

2019.03.18. 09:02

Megtagadták az óvadékot attól a 18 éves férfitól, akit pénteken tartóztatott le az új-zélandi rendőrség, amiért erőszakra felszólító kommentárral megosztotta a christchurch-i terrortámadás élő közvetítését, számolt be a Reuters.

A videón az látható, ahogy a terrorcselekmény elkövetője, a 28 éves éves Brenton Tarrant módszeresen lemészárolja a mecsetben tartózkodókat. Bár az új-zélandi rendőrség is azt kérte, hogy ne osszák meg a felvételt, és az összes közösségi portál próbálja akadályozni a terjedését, a videó újra meg újra felkerül az internetre. 

A 18 éves férfi a videó mellett megosztotta az egyik megtámadott mecset képét is  target acquired   (a célpont bemérve) címmel. Kezdetben etnikai csoport elleni uszítással vádolták meg a 18 éves férfit, később ezt a vádat ejtették. A bíróság megtagadta az óvadékkérelmet a férfitól. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás