Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bombariadó miatt leállították a teljes moszkvai metróhálózatot

2019.03.19. 10:44

Névtelen bombafenyegetés miatt hétfőn át kellett vizsgálni a moszkvai metróhálózat több mint 200 megállóját, de robbanószerkezetet nem találtak - közölte az Interfaxra hivatkozva az MTI. Az ismeretlen telefonáló hétfő reggel bejelentette, hogy három állomáson pokolgépet rejtettek el. A rendvédelmi szervek mintegy félezer munkatársa az összes megállót ellenőrizte.

Hétfőn sajtóértesülések szerint Moszkvában bombafenyegetés érte az osztankinói tévétornyot, az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) sabolovkai stúdióját és a Rosszija rádiót, de veszélyes eszközt sehol sem találtak.

Februárban a biztonsági szervekhez több mint 800 hamis fenyegetés futott be Moszkvában. Egyedül február 5-én mintegy 700 objektumot kellett átkutatni, ami miatt 165 ezer embert evakuáltak. A TASZSZ azt jelentette, hogy 21-én és 22-én több mint 700 bankfiókban, 20 üzletben és bevásárlóközpontban, valamint 14 iskolában és bevásárlóközpontban helyeztek kilátásba robbantást.

2017-ben Oroszország-szerte több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető, külföldről érkezett telefonhívások miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak. A fenyegetések idén januárban újrakezdődtek.