Trump-szlogenekkel állt bíróság elé a maffiavezérrel végző férfi

2019.03.19. 09:08 Módosítva: 2019.03.19. 09:08

A Gambino maffiacsalád vezérének meggyilkolásával gyanúsított Anthony Comello úgy jelent meg hétfőn egy New York-i bíróságon, hogy a bal keze tele volt firkálva Trump-szlogenekkel. 

A huszonnégy éves Comello tenyerére az volt firkálva, hogy MAGA forever (örökké MAGA) és United We Stand MAGA (egységesek vagyunk MAGA). A MAGA egy rövidítés a Make America Great Againre (tegyük újra naggyá Amerikát), ami Donald Trump szlogenjeként terjedt el a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Egy másik felirat is volt a kezén, ami szerint a hazafiak készenlétben állnak. A férfi ügyvédje nem akart nyilatkozni a feliratokról.

A büntetlen előéletű Comellót azzal vádolják, hogy tíz lövéssel végzett a Gambino maffiacsaládot vezető Frank Calival annak otthona előtt.  A férfi soha semmilyen összeütközésbe nem keveredett a törvénnyel, és amennyire eddig ki tudták deríteni, kapcsolatai sincsenek a szervezett bűnözéssel. A CBS viszont úgy értesült korábban, hogy Comello és Cali ismerték egymást, és nem voltak különösebben jó viszonyban, mert Cali nem nézte jó szemmel, hogy Comello az unokahúgára nyomul. 

Frank Cali 2015-ben vette át a maffiacsalád vezetését Domenico Cefalutól. Csak egyszer ítélték el, 2008-ban 16 hónap börtönt kapott egy zsarolási ügyben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás