Elfogták az olasz iskolabuszt felgyújtó szenegáli sofőrt

2019.03.20. 23:08 Módosítva: 2019.03.20. 23:08

Szerdán őrizetbe vették azt az olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden felgyújtott egy 51 gyereket szállító iskolabuszt – írja az MTI.

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, éppen egy kirándulás után vitte haza a gyerekeket, útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A férfi késsel fenyegette meg a gyerekeket és bejelentette, hogy meg akarja ölni magát, hogy "gátat szabjon a Földközi-tenger halálozásainak".

Az egyik gyereknek eközben sikerült felhívnia a szüleit, akik szóltak a hatóságoknak, így a buszt hamar sikerült megállítani egy útzár segítségével. Az ámokfutásnak ugyanakkor még nem volt vége, a sofőr benzint locsolt szét a buszban, és meg is gyújtotta azt, de a rendőrök a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni a járműről.

Az incidens során senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A 47 éves, Ousseynou Sy névre hallgató sofőrről kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már ismert volt a hatóságok előtt, kihallgatása során pedig beismerte, hogy előre eltervezte a tettét, és megerősítette, hogy a Földközi-tengeren hánykolódó afrikai menekültek miatt cselekedett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla