Egy piros tangás férfi flangált a moszkvai képtárban

2019.03.21. 13:31

Szinte teljesen meztelenül sétált végig egy férfi a világhírű moszkvai Tretyakov Képtáron: a férfi egy piros tangában járta végig a képtár termeit, egy kicsit elidőzve a híresebb festmények előtt. A fiatal férfi testét aranyozott festés borította. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Мужчина разделся догола и прошелся по Врубелевскому залу Третьяковской галереи в Москве. На его теле краской были нарисованы знаки и символы. Сотрудники и посетители галереи потеряли дар речи от такого "искусства" и даже не смогли вызвать охрану. Позже мужчина самостоятельно вышел из здания #новости #livecorr #москва #третьяковка #третьяковскаягалерея #искусство

LiveCorr (@live_corr) által megosztott bejegyzés,

A feltűnő öltözetű férfi azonban csak figyelemelterelés volt, társa titokban több apró műtárgyat is elhelyezett szerte a galériában.  A képtár szerint modern művészek akciójáról volt szó. 

A Tretyjakov képtár szerint a férfi nem veszélyeztette sem a látogatókat, sem a kiállított festményeket. Ennek ellenére a rendőrség nyomozást indított. 

Egy éven belül ez volt a harmadik nagy sajtófigyelmet kapó incidens a képtárban, amit látogatók okoztak. 2018 májusában egy látogató ideológiai okokból vagdosta össze Repin világhírű festményét. 2019 januárjában pedig egy férfi a biztonsági őrök és látogatók szeme láttára sétált ki a múzeumból egy festménnyel a hóna alatt.   • Hírek
  • Bankszámla