Terrorizmussal gyanúsítják az utrechti lövöldözőt

2019.03.21. 12:14

Terrorizmus szándékával elkövetett gyilkossággal gyanúsítják az utrechti villamoson végrehajtott, három halottal járó hétfői lövöldözés elkövetőjét. Más lehetséges motivációt sem zárnak ki, azok továbbra is nyomozás tárgyát képezik, közölte a holland illetékes ügyészség csütörtökön.

Az ügyészség arra keresi a választ, hogy a gyanúsított kizárólag terrorista indítékból támadott-e, vagy cselekedetének személyes problémákból származó motívumai is vannak radikalizált ideológiával kombinálva.

Az eddigi vizsgálati eredmények azt valószínűsítik, hogy a 37 éves, török származású elkövető egyedül tervelte ki és hajtotta végre a támadást. A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. 

Tanist pénteken bíróság elé áll, amelyet megelőzően pszichológiai vizsgálatnak vetik alá, de a pénteki tárgyalás is elsősorban annak megállapítására irányul, hogy tettét egyedül vagy más - mások - segítségével hajtotta-e végre.

A nyomozást végző hatóságok korábban közölték: azt a feltételezést, amely szerint a gyanúsított terrorista szándékból cselekedett, erősíti az elkövetés módja, valamint egy levél feljegyzései, amelyet a gyanúsított bérelt autójában találtak. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport