16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

1400 kiló kokaint csempésztek egy jachton Európába, most bíróság elé állnak

2019.03.22. 11:29
Angol, holland, észt és lett vádlottjai vannak annak a gigantikus kokain-csempészési kísérletnek, amelyben egy Dél-Amerikából induló hajón 40 milliárd forintnyi kokain érkezett Európába.

Egy bristoli (Nagy-Britannia) bíróság öt embert talált bűnösnek egy nagyszabású tavalyi kokaincsempészési ügyben - írja a BBC. A 64 éves Nigel Clark, az 59 éves Dean Waters, két veterán brit drogcsempész Nagy-Britanniában várták a küldeményt és szervezték volna a további értékesítést, míg a 27 éves holland Raymond Dijkstra, valamint két matróz, egy észt és egy lett állampolgár a Dél-Amerikából érkező hajón teljesítettek szolgálatot. Clark, Waters és Dijkstra voltak a fő vádlottjai az ügynek.

106086655 befunky-collage-2

A Nomad elnevezésű luxuskatamarán 2018 júniusában indult Dél-Amerikába, járt Surinameben és Venezuelában, de gyaníthatóan a nyílt tengeren egy másik hajóról pakolták át az 1400 kilogramm, piaci értékén 110 millió angol font (vagyis nagyságrendileg 40 milliárd forintnyi) kábítószert.

Amikor aztán augusztusban megérkeztek volna Cornwall kikötőjébe, a hatóságok rajtaütöttek a hajón. A brit Nemzeti Bűnügyi Ügynökség szerint a méretes lefoglalás segít megelőzni az Egyesült Királyságban a kábítószer-ellátással kapcsolatos erőszakos bűncselekményeket, és arra is figyelmeztet, hogy bár hatalmas pénzeket, könnyű meggazdagodást ígér a kábítószer-csempészet, kockázata van a lebukásnak.  • Tippek
  • Hírek