Még mindig nem tudni, miért ölt az utrechti lövöldöző

2019.03.22. 16:39 Módosítva: 2019.03.22. 18:00

Beismerte pénteken a vizsgálóbíró előtt az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja, hogy egyedül követte el tettét, de a támadás indoka továbbra sem ismert – írja az MTI a holland hatóságok közleménye alapján.

A Törökországban született 37 éves férfi hétfőn tüzet nyitott a hollandiai egyetemi városban egy villamoson, három ember meghalt, öt másik megsebesült. A férfi ellen többrendbeli emberölés miatt indul eljárás. Korábban a nyomozók találtak egy levelet egy kocsiban, amellyel elmenekült. A levél tartalmából arra következtettek, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

Egy gyanúsítottat, egy 40 éves férfit is őrizetbe vettek kedden, de őt elengedték. A nyomozók kihallgatták, hogy megtudják, segítségére volt-e az elkövetőnek a lövöldözésben. Végül bizonyítékok híján szabadlábra helyezték. 

Az elkövető Gökmen Tanis, aki ellen korábban már indítottak eljárását erőszakos cselekmények és nemi erőszak miatt, hétfőn vették őrizetbe nyolc órás kutatás után. Előállításakor egy lőfegyvert is elkoboztak.

Péntek este néma felvonulást tartanak Utrechtben a lövöldözés áldozatainak emlékére, ezen várhatóan részt vesz Mark Rutte kormányfő és Ferdinand Grapperhaus belbiztonsági és igazságügyi miniszter, valamint a négy legnagyobb hollandiai város polgármestere is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport