Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Trump Észak-Korea elleni szankciókat vont vissza

2019.03.22. 19:22 Módosítva: 2019.03.22. 20:25

Donald Trump amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy visszavonja azokat az Észak-Koreát érintő szankciókat, melyeket a pénzügyminisztere szabott ki, írja a Hill. A lap szerint ez egy váratlan engedmény Kim Dzsongunnak, ami többeket meglepett az elnök környezetében is.

Semmi jele nem volt a döntésnek, sőt, korábban Trump a Twitteren büszkén írt arról, hogy új szankciókat vezetnek be. Az USA pénzügyminisztériuma kedden jelezte, hogy megbüntetik azokat a kínai hajózási társaságokat, amelyek az amerikaiak szerint Észak-Koreát különböző szállítmányokkal látják el.

Trump ezután tett 180 fokos fordulatot, aminek az oka egyelőre ismeretlen. A Fehér Ház újságíróknak sem indokolta meg a döntést. Sarah Huckabee Sanders szóvivő csupán annyit mondott, Donald Trump "kedveli Kim elnököt és nem gondolja, hogy ezek a szankciók szükségesek".

Kim Dzsongun és Donald Trump február végén találkozott egymással, de végül váratlanul, idő előtt, megállapodás nélkül fejezték be a csúcstalálkozót. Akkor úgy tűnt, a két fél nem hajlandó közeledni egymáshoz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek