Weber: Az üzenet világos, mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja

2019.03.22. 08:08

Egyértelmű döntést hozott a Fidesz tagságának felfüggesztésével az Európai Néppárt – közölte a Népszavával Manfred Weber. A pártcsalád bizottsági elnöki posztra javasolt jelöltje szerint a helyzet világos: „A felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben.”

Ugyanakkor a képet árnyalta a nyilatkozat további része: 

Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja.

Az én üzenetem világos és egyértelmű.”

Weber azonban üzent a szocialista frakciót vezető Hans Timmermansnak is, mondván az EPP döntése után hasonló eljárást vár el a másik oldalon Máltával és Romániával szemben is. „Aggasztó fejlemények vannak Európában, ezért is van szükségünk egy kötelező erejű jogállamisági mechanizmusra.”

Weberrel ellentétben a Fidesz kommunikációja a felfüggesztéssel kapcsolatosan arra épül, hogy az a párt saját döntése volt. Korábban Orbán Viktor közölte: „A kezemben volt a kilépési levél. Ha kizárásról döntöttek volna, akkor kilépünk, én így ültem ott.”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás