Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Két robbanás történt egy rendezvényen Afganisztánban, négy halott, több sérült

2019.03.23. 10:53

Két robbanás történt egy rendezvényen szombaton a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, Laskargáh városban, a detonációkban négy ember meghalt és többen megsebesültek, köztük a tartományi kormányzó, írja az MTI biztonsági és kórházi források alapján.

Éppen a földművesek napja alkalmából tartottak ünnepséget egy stadionnál, ahol mintegy ezer ember volt jelen, amikor a két robbanószerkezet működésbe lépett. Az első becslések szerint több mint harminc ember sebesült meg, a kormányzó könnyebb sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön Kabulban történt több robbanás a perzsa újév alkalmából tartott ünnepségeken. Ezekben a támadásokban, amelyek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett, hat ember halt meg és 23 megsebesült.

A noruz perzsa fesztivált ugyan széles körben ünnepelik Afganisztánban, de a szélsőséges iszlamisták szerint megtartása ellentétes az iszlám tanításaival.

Laskargáh városban, az ópiumtermesztésről hírhedt Hilmend tartomány székhelyén éppen egy évvel ezelőtt robbant fel egy autóba rejtett pokolgép. A robbanásban 14 ember vesztette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport