Minisztériumban tört ki tűzharc Szomáliában

2019.03.23. 16:33
Robbanások rázták meg szombaton a szomáliai főváros, Mogadishu központját minisztériumi épületek közelében, a detonációkat követően tűzharc alakult ki a támadók és a biztonsági erők között – írja az MTI a helyi rendőrség közlése alapján.

Néhány perc különbséggel két robbanás történt a munkaügyi minisztérium épületének bejáratánál. Az első robbantást öngyilkos merénylő követte el, majd négy fegyveres behatolt a minisztériumba és ott lövöldözött.

Legalább öt ember vesztette életét, tizenöt pedig megsebesült a támadásokban, amelyek elkövetőjeként az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet jelentkezett. A halálos áldozatok között van egy miniszterhelyettes, Saqar Ibrahim Abdala és több rendőr is.

A rendőrség arról számolt be, hogy a tűzharc véget ért, és a minisztérium épületét teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták. A négy fegyveres támadó mindegyikét agyonlőtték. 

Az al-Kaidához köthető al-Shabaab célja a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány megdöntése, azért hogy radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám törvénykezést) vezessen be Szomáliában. A szomáliai dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre terrortámadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen országszerte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport