Két játéktermi rablógyilkosság után minden kaszinót bezártak Koszovóban

2019.03.24. 10:07
A rablógyilkosságok után gyorsan reagált a koszovói parlament. Egyhangú szavazással megtiltotta a kaszinók és játéktermek nyitva tartását.

Az elmúlt napokban - vélhetően egymástól függetlenül - két játéktermet is úgy raboltak ki Koszovóban, hogy a támadás során egy-egy alkalmazottat is megöltek. 

A tízezres Suhareka kisváros esetében ráadásul őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, a dolog pikantériája, hogy az illető egy rendőr. A másik kisvárosban, a hatezres Lipjeniben még nincsen gyanúsított.

A hétvégére a rendőrsége bezáratta az ország valamennyi szerencsejáték-központját, mert az ország 74 fős parlamentje egyöntetűen úgy szavazott, hogy az alkalmazottak védelme és a további vérontás elkerülése érdekében felfüggeszti a kaszinók működését.

Ramush Haradinaj miniszterelnök is támogatta a leállást, Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy nem engedhetjük, hogy további áldozatai legyenek a bűnözőknek.

Ramush Haradinaj
Ramush Haradinaj
Fotó: Valdrin Xhemaj / MTI / EPA

A Balkan Insight témával foglalkozó cikke emlékeztet rá, hogy a térségben Albániában és Törökországban teljesen tiltott a szerencsejáték, legfeljebb kiemelt szállodákban működhetnek játéktermek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla