Frissítés: kikötött a bajbajutott norvég hajó

2019.03.24. 09:42 Módosítva: 2019.03.24. 16:28
 

Frissítés

Vasárnap délután 900 emberrel a fedélzetét partot ért a Viking Star. A hatóságok szerint kevésen múlott, hogy nem lett tragédia a dologból, ugyanis ha nem sikerül újraindítani a hajtóműveket, akkor a hajó zátonyra futott volna. 

Vontatóhajókkal próbálják a parthoz vontatni azt a norvég turistahajót, ami még szombaton vált mozgásképtelenné az Északi-tengeren, Norvégia partjainál, számolt be a BBC. A hajó azután került bajba, miután leálltak a motorjai. 

A körülmények miatt helikopterrel kezdték meg a mentést szombaton, amely még mindig tart, és nem lehet tudni mennyi időt vesz még igénybe, amíg mind az 1300 fő biztonságba kerül. A hajó négy hajtóműve közül három ismét működőképes, így a Viking Sky ismét mozgásban van, bár lassan tud csak haladni. 

A kimenekített embereket egy közeli stadionba viszik, ahol regisztrálják őket, valamint orvosi vizsgálaton esnek át. A mentésben a norvég partiőrség mellett részt vesznek a helyi vöröskereszt munkatársai, és a körzeti rendőrség emberei is.

338 ember már biztonságban van egy helyi lap értesülései szerint, és a hajót jelenleg a közeli Molde kikötőjébe próbálják eljuttatni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport