Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Életfogytiglani büntetésre ítélték az Olaszországban lövöldöző magyar származású férfit

2019.03.25. 20:55

Bűnösnek találta kettős gyilkosság elkövetésében és távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte hétfőn egy olaszországi bíróság a jelenleg Spanyolországban fogva tartott Norbert Fehert - írja az MTI. 

Az olasz médiában csak "Igor, az orosz" ragadványnevén ismert, szerb állampolgárságú Feherre egy bolognai bíróság szabta ki a büntetést.  A férfit egy dohányárus és egy önkéntes parkőr meggyilkolása miatt ítélték el. Mindkét eset 2017 áprilisában történt, az előbbi a Bolognához közeli Budrióban, az utóbbi pedig a Ferrarához közeli Portomaggioréban.

Az olasz média korábban úgy festette le Fehert, mint egy egykori, könyörtelen orosz katonát, akire így ráragadt az "Igor az orosz"-elnevezés. Elfogását követően kiderült, hogy a leírás tévesnek bizonyult, de a ragadványneve megmaradt.
A 38 éves, szabadkai születésű szerb állampolgár ügyében eljáró spanyol bíróság még 2017 végén közölte: a spanyol hatóságok őrizetében lévő, több gyilkosság elkövetésével vádolt Feher belegyezett esetleges kiadatásába Olaszországnak.

A törvényszék szerint a csak azt követően adhatják át Fehert az olasz kollégáiknak, hogy lefolytatták ellene Spanyolországban a háromrendbeli emberölés miatti büntetőeljárást. A törvényszék hozzátette: miután az olasz hatóságok lefolytatták ottani perét, a férfi visszakerülne Spanyolországba, ahol letöltené börtönbüntetését.

Norbert Fehert 2017 decemberében vették őrizetbe a kelet-spanyolországi Cantavieja településénél, miután autójával balesetet szenvedett. A férfinál három lőfegyvert is találtak, amelyekkel a spanyol rendőrség feltételezése szerint a férfi megölt két rendőrt és egy gazdálkodót az őrizetbe vételét megelőző napon Teruel közelében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport