Ivó, Milán
EUR 386,40 Ft
USD 367,94 Ft
5 °C
26 °C

ENSZ: Gyerekekkel végzett egy elhibázott amerikai légicsapás

2019.03.25. 11:36

Tíz gyerek és három felnőtt civil halt meg egy amerikai légicsapásban Afganisztán északi részén - derült ki az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) hétfőn kiadott jelentéséből, amit az MTI idézett.

A szombaton végrehajtott légi támadásban meghalt gyermekek a vizsgálat szerint ugyanazon család tagjai voltak. Az UNAMA közlése szerint a család korábban már elmenekült az ország egy másik, harcok sújtotta térségéből. A légicsapásnak három sebesültje is van, akik szintén civilek.

Az amerikai repülőgépek a kormányerők és a tálibok közt kirobbant összetűzés miatt siettek a Kunduzba, hogy a levegőből támogassák a kormányerőket. A tűzharc mintegy 30 órán át tartott.

Debra Richardson őrmester, a dél-ázsiai országban működő Resolute Support fedőnevű NATO-misszió gerincét adó amerikai kontingens szóvivője a hétvégén megerősítette a csapások hírét. Mint mondta, a műveletek során igyekeznek szem előtt tartani a civilek biztonságát, a tálibok azonban szándékosan bújnak meg köztük.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek