Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Két terrorcselekménnyel is gyanúsítják a Bécsben elfogott iraki férfit

2019.03.27. 11:00 Módosítva: 2019.03.27. 12:11

Két támadással is gyanúsítják azt az iraki férfit, akit hétfőn vett őrizetbe az osztrák rendőrség Bécs Simmering kerületében. A gyanú szerint a 42 éves férfi tavaly októberben, majd decemberben terrortámadásokat követett el németországi vasútvonalakon - írja az MTI a bécsi ügyészség alapján.

Tavaly októberben több tettes acélsodronyt feszített ki a Nürnberg és München közötti vasútvonalon. Az arra közlekedő Intercity-Express vonatot nem sikerült ugyan kisiklatni és személyi sérülés sem történt, de a vonat szélvédője megsérült. A másik esetben decemberben betonlapokat helyeztek a sínre egy berlini, és csak technikai hibák miatt nem történt tragédia. 

A nyomozók arab nyelvű írásokat, és az Iszlám Állam zászlaját is megtalálták a helyszínen.

terr
Fotó: krone.at

Az elfogott férfi beismerte, hogy ő követte el a támadásokat, de tagadta, hogy terrorista indítékkal. Terrorizmus szándékával elkövetett gyilkossági kísérlettel és súlyos anyagi károkozással, illetve terrorcsoporthoz tartozással vádolhatják meg, az ügyészség szerint akár életfogytiglant is kaphat. 

A Kronen Zeitung című osztrák bulvárlap szerint a melekültstátusszal rendelkező férfi korábban 15 évig szolgált az iraki hadseregben, Ausztriában pedig egy biztonsági vállalatnál dolgozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport