Ivó, Milán
EUR 384,55 Ft
USD 363,21 Ft
5 °C
26 °C

Halálra kövezéssel büntethetik az azonos neműek közötti szexet Bruneiben

2019.03.27. 13:40 Módosítva: 2019.03.27. 13:40

A dúsgazdag kelet-ázsiai szultánságban 2014-ben vezették be az iszlám törvénykezést, a saríát. A homoszexualitást már akkor büntethetővé tették, és akár 10 év börtön is járhat érte. A most elfogadott törvény szerint az azonos nemű, kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális aktusokat halálra kövezéssel, a lopást pedig végtagok megcsonkításával büntethetik - írja az Unilad. 

Az Amnesty International a törvény azonnali felfüggesztését követeli, illetve az ország büntető törvénykönyvének felülvizsgálatát az emberi jogi kötelezettségeinek megfelelően. “A függőben lévő rendelkezések engedélyezik a kövezést, és a csonkítást is mint büntetést - akár gyerekekkel szemben is” mondta Rachel Chhoa-Howard az Amnesty Brunei kutatója. 

Hassanal Bolkiah szultán vezetésével Brunei volt az első kelet-ázsiai ország, amely 2014-ben bevezette a saríát, mely szerint börtön, vagy pénzbüntetés járhat olyan kihágásokért mint a házasságon kívüli terhesség, vagy a napi imádkozás kihagyása.

A most életbe lépő szigorításokat már korábban be akarták vezetni, a nemzetközi tiltakozás ellenére azonban csúszott a módosítások elfogadása. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás