János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikai légierő visszahívta átvizsgálásra az összes B-1 bombázóját

2019.03.28. 23:28

Az amerikai légierő ideiglenesen megtiltotta, hogy a 61 B-1B Lancer bombázója közül bármelyik is felszálljon - írja a CNN. A jó ideje szolgáló és még legaláb 11 évig rendszersített gépekben felfedeztek ugyanis egy konstrukciós hibát.

A probléma a katapultrendszert érinti. Azt tapasztalták, hogy a katapultálás után kinyíló kisebb ejtőernyő, aminek az lenne a feladata, hogy a repülőgép kilőtt ülését megfelelő szögbe fordítsa ahhoz, hogy a nagyobb, lassítóernyő jó pozícióban nyíljon ki, nem mindig működik rendesen.

A flottát már tavaly is a földre kényszerítették a katapultrendszer hibája miatt, de a légierő azt mondja, ez a mostani átvizsgálás a tavaly orvosolt hibától független.

Hivatalosan nem lehet azt mondani, hogy letiltották a teljes flotta használatát, mert a gépek, amint átvizsgálták őket, egyből mehetnek is akár bevetésre, vagyis nem kell megvárni, amíg a teljes gépparkot átnézik. Azt nem lehet tudni, hogy az átvizsgálási folyamat mennyi időt vesz majd igénybe.

(CNN)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!