Trump a mexikói határ teljes lezárásával fenyeget

2019.03.29. 20:50 Módosítva: 2019.03.29. 23:34

Donald Trump amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött, és ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként.

Pénteken közzétett Twitter-bejegyzéseiben arról írt, hogy ha Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt – vagy annak nagy részét – már a jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de „csak felveszi a pénzünket, és 'beszél'. Ráadásul annyi pénzt vesztünk rajtuk, főleg ha a drogcsempészetet is hozzávesszük stb., hogy a határ lezárása egy jó dolog lenne.” 

Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. A New York Times szerint viszont újdonság, hogy a korábbi fenyegetésekben, például tavaly decemberben a kormányzati leállás idején, nem szabott határidőt az elnök, most viszont igen.  

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön azt közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM