Megkéseltek egy volt lengyel polgármestert

2019.04.01. 13:41

Egy ismeretlen megkéselte reggel a kelet-lengyelországi Siedlce járási székhely volt polgármesterét, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt mazóviai vajdasági képviselőjét. Az életveszélyesen megsebesített férfit megműtötték, állapota stabilizálódik - közölte a lengyel médiára hivatkozva az MTI. Frissítés: elfogták a feltételezett tettest a munkahelyén, a 38 éves férfit kedden fogják kihallgatni.

Wojciech Kudelski volt polgármestert a háza közelében érte a támadás, amikor munkába indult. Az elkövető - aki feltehetőleg autóval érkezett – elmenekült a helyszínről.

Kudelski komoly hasi sérüléseket szenvedett, a kórházban bonyolult életmentő műtétet hajtottak rajta végre, állapota stabilizálódik.

Az önkormányzati tisztségviselő három választási időszakon át volt Siedlce polgármestere. A tavaly őszi helyhatósági választáson a PiS listájáról megválasztották a mazóviai vajdasági közgyűlés képviselőjének. A vajdaság a fővárost, Varsót is magában foglalja.

Bár a támadás körülményei egyelőre tisztázatlanok, az eset hasonlít Pawel Adamowicz néhai gdanski főpolgármester januári meggyilkolásához, amit egy büntetett előéletű, korábban paranoid skizofréniával kezelt férfi követett el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport