Ervin
12 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Megkéseltek egy volt lengyel polgármestert

2019.04.01. 13:41

Egy ismeretlen megkéselte reggel a kelet-lengyelországi Siedlce járási székhely volt polgármesterét, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt mazóviai vajdasági képviselőjét. Az életveszélyesen megsebesített férfit megműtötték, állapota stabilizálódik - közölte a lengyel médiára hivatkozva az MTI. Frissítés: elfogták a feltételezett tettest a munkahelyén, a 38 éves férfit kedden fogják kihallgatni.

Wojciech Kudelski volt polgármestert a háza közelében érte a támadás, amikor munkába indult. Az elkövető - aki feltehetőleg autóval érkezett – elmenekült a helyszínről.

Kudelski komoly hasi sérüléseket szenvedett, a kórházban bonyolult életmentő műtétet hajtottak rajta végre, állapota stabilizálódik.

Az önkormányzati tisztségviselő három választási időszakon át volt Siedlce polgármestere. A tavaly őszi helyhatósági választáson a PiS listájáról megválasztották a mazóviai vajdasági közgyűlés képviselőjének. A vajdaság a fővárost, Varsót is magában foglalja.

Bár a támadás körülményei egyelőre tisztázatlanok, az eset hasonlít Pawel Adamowicz néhai gdanski főpolgármester januári meggyilkolásához, amit egy büntetett előéletű, korábban paranoid skizofréniával kezelt férfi követett el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!