Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Szökésben a kamu plasztikai sebésznő Oroszországban

2019.04.01. 19:21 Módosítva: 2019.04.01. 20:18

Valódi diplomája sem volt annak az ukrajnai nőnek, aki Aljona Verdi álnéven plasztikai sebészként dolgozott a dél-oroszországi Krasznodarban. A kamuorvos plasztikai barkácsolgatásába egy ember belehalt, többen pedig súlyos fájdalmakkal küzdenek az elszabott beavatkozások miatt – adta hírül a Ren.tv.

Verdi nagyon is igyekezett szem előtt lenni, személyre szabott hirdetése is volt, nem csak egyike volt a klinika munkatársainak.

A nő egy krasznodari klinikán is dolgozott, de onnan elbocsátották, miután többször merült fel vele szemben szakmai kifogás. Igaz, a klinikával szemben korábban, más orvos esetében is merült fel panasz.

„A genitáliám felfelé mozdult el...Az orvosok szerint világos: aki engem megoperált, valójában nem sebész” – mondta a fájdalmakkal küzdő nő, aki feszesebb hasért feküdt Verdi kése alá – még a klinikán. Elbocsátásakor  azonban még nem derült ki, hogy a nőnek diplomája és a neve sem valódi. Az igazi nevén Antonyina Gorbunova sehol nem végzett orvosi egyetemet. 

Kirúgása után azonban továbbra is praktizált, de kifejezetten utasította pácienseit, hogy ne menjenek a klinikára, sem más orvoshoz.

A műtéteket a lakásánál, a panelház pincéjében kialakított helyiségben végezte, ahol még a világítás sem volt megfelelő.

Gyakran a mobiltelefonjával világított a műtétek alatt.

Több mint tíz sértettje van, akik azonban csak a közelmúltban döntöttek úgy, hogy a rendőrséghez fordulnak. Ezt sokáig azért nem tették meg, mert a gyanús jelek ellenére bíztak az orvosban.

A haláleset miatt egyelőre nincs nyomozás, érdemben nem halad, amiből az orosz sajtó is arra következtet, hogy Gorbunova befolyásos szinten élvezi valakinek a védelmét.

A nő eltűnt, bérleményét feladta, a megkeresésekre nem válaszol. Csupán az ellene feljelentést tevők leveleire reagál, kamuprofilokról írva. A vádakat nem ismeri el, szerinte páciensei betegtörténetéből következtek azok a kockázatok, amelyektől most szenvednek. A műtétekre a nők – mondja Gorbunova – saját felelősségükre vállalkoztak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport