Milliós kárpótlást kapnak a meggyilkolt szaúdi újságíró gyerekei

2019.04.02. 14:07

Sok pénzt és drága házakat kaptak kárpótlásul apjuk meggyilkolása miatt Dzsamál Hasogdzsi gyerekei - írta a Washington Post alapján a Business Insider. Meg nem nevezett források szerint a Szaúd-Arábia törökországi főkonzulátusán kivégzett újságíró két fia és két lánya havonta "öt számjegyű" összeget kapnak dollárban a szaúdi államtól. 

A Washington Postnak megszólaló források különbözően látták a kifizetések mögötti motivációt. Voltak olyan szaúdi tisztviselők, akik szerint ezzel a család gyilkossággal kapcsolatos nyilatkozatait akarják puhítani, mások szerint egyszerűen csak gondoskodnak az áldozat hozzátartozóiról. 

Nemzetközi felháborodást váltott ki tavaly, amikor egy 15 tagú szaúdi különítmény brutálisan meggyilkolt és feldarabolta egy rendszerkritikus szaúdi újságírót Törökországban. A hercegség kezdetben tagadta, hogy bármi köze lenne a férfi eltűnéséhez, de később kénytelenek voltak elismerni, hogy a szaúdi monarchiát bíráló, 59 éves Hasogdzsit október 2-án gyilkolták meg hazája isztambuli főkonzulátusán, ahová a török menyasszonyával való házasságkötéséhez szükséges iratokért ment - írtuk korábbi cikkünkben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport