Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

757 élő madárpókot találtak süteményes és zabkásás dobozokban

2019.04.03. 15:52

Több mint 750 élő madárpókot találtak a vámőrök hétfőn néhány Lengyelországból érkezett, szépen csomagolt süteményes és zabkásás dobozban a manilai nemzetközi repülőtér közelében - írja MTI. A vámhivatal emberei 757 ízeltlábút foglaltak le a reptér szomszédságában lévő csomagfelvételi központban. Később letartóztattak egy Fülöp-szigeteki férfit, aki megpróbálta átvenni az általa gyűjtői daraboknak nevezett pókokat.

A fiatal tarantulák nagy része apró, lyukacsos műanyag fiolákban volt, míg a nagyobb példányokat átlátszó műanyagtárolókba rejtették. A hatóságok 310 ezer Fülöp-szigeteki pesóra (1,7 millió forint) becsülik a szállítmány értékét.

A Fülöp-szigeteki vadvédelmi törvények tiltják a pókrajongók körében népszerű háziállatnak számító madárpókfélék engedély nélküli kereskedelmét, gyűjtését és birtoklását.

A súlyos pénzbírságok és börtönbüntetések ellenére a reptéri vámőrök több száz állatot, köztük gekkókat, leguánokat, kaméleonokat és szakállas agámákat foglaltak le Manilában tavaly óta.