János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump a mexikói határnál turnézott a falával

2019.04.06. 00:03

Donald Trump amerikai elnök a kaliforniai Calexicóba utazott a mexikói határhoz, ahol egy közelmúltban felújított kétmérföldes határszakasznál a menekülthelyzetről beszélt – írja a Guardian. Közben húsz állam közös indítványt nyújtott be arra, hogy blokkolják Trump tervét, amellyel szövetségi források átcsoportosításából fizetné a határfalat.

Trump korábban a határ lezárásával fenyegetőzött, de erről aztán letett, saját bevallása szerint azért, mert Mexikó azóta"abszolút fantasztikus volt" a migránsok feltartóztatásában. Azt a fenyegetést viszont megismételte, hogy megvámolná a mexikói autókat. Emellett visszavonta a bevándorlási és vámhivatal élére javasolt jelöltjét, mert mint mondta, keményebb vezetőt szeretne találni.

Trump szerint az ország megtelt, azaz nincs már hely több bevándorlónak, és a kormánya "mindenki tudtára adja, hogy ez egy abszolút vészhelyzet". A beszédében párhuzamot vont a menedékkérők a közelmúltban lezárult – a 2016-os választásba történt esetleges orosz beavatkozást vizsgáló – Mueller-nyomozás között, amely szerinte egyértelműen tisztázta őt, és bizonyította, hogy az őt ért korábbi vádak hamisak voltak. Mint mondta, az állítólagos menedékkérők némelyike bűnöző, ezért ez az egész menedékkőrsi átverés, hoax, márpedig ő is épp most ment keresztül egy hoaxon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!