Bernát, Felícia
EUR 384,44 Ft
USD 363,45 Ft
8 °C
30 °C

Két nappal a választás előtt vitázik a két ukrán elnökjelölt

2019.04.08. 13:37

Zelenszkij ukrán elnökjelölt hétfőn a Facebookon közzétett videofelvételen kijelentette, hogy választási vitája Petro Porosenko hivatalban lévő elnökkel április 19-én lesz a kijevi Olimpiai Stadionban, írja az MTI. Vasárnap Porosenko április 14-re hívta vitára Zelenszkijt. A választást 21-én tartják.

A humorista elnökjelölt múlt szerdán a Facebookon közzétett videofelvételen közölte, hogy kész a nyilvános választási vitára Porosenkóval, de feltételeket szabott. Először is azt, hogy a vitát ne a köztévében, hanem az Olimpiai Stadionban rendezzék meg. Minden tévécsatornának joga legyen élőben közvetíteni, és minden újságíró jelen lehessen. Továbbá azt, hogy a jelöltek essenek át alkohol- és drogteszten. Porosenko elfogadta a feltételeit, múlt pénteken mindketten átestek a teszteken, és vérvizsgálatuk eredménye negatív lett.

Az elnökválasztás első fordulójának vasárnap közzétett eredménye szerint: Zelenszkij 30, Porosenko 16 százalékot kapott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek