Fülöp, Evelin
11 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 13:00-ig a szavazásra jogosultak 24.01%-a járult az urnákoz.

Korábbi választások részvételi mutatói a kiválasztott időpontban:

0% 100% 2019 EP 2018 OGY 2014 EP 2009 EP

Magyar képviselet nyílik Panamában

2019.04.10. 20:29

Magyar külgazdasági és konzuli képviselet nyílik Panamában, mert Szijjártó Péter szerint fontos, hogy Magyarország a déli nyitás stratégiája keretében kiépítse a megfelelő pozícióit – írja az MTI.

Az ország a Panama-csatorna révén közlekedési, kereskedelmi, biztonsági és stratégiai szempontból egyaránt megkerülhetetlen.

– mondta a külügyminiszter, aki fő tárgyalópartnerei mellett Juan Carlos Valera államfővel is találkozik.

Mint kiderült, a felek aláírnak egy felsőoktatási együttműködésről szóló megállapodást, amelynek révén évente öt panamai diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken, emellett pedig a magyar kormány létrehozott egy 160 millió dolláros (45 milliárd forintos) hitelkeretet az Eximbanknál

  • a gazdasági együttműködés ösztönzése
  • és a magyar cégek panamai térnyerésének könnyítése érdekében.

A tervek szerint ezzel elsősorban a vízgazdálkodással foglalkozó cégek számára nyílhatnak lehetőségek Panamában, részben az ország nyugati felének gyakran aszályos időjárása, részben az ivóvízhiány miatt.

Szijjártó emellett azt is fontosnak tartotta közölni, hogy

a magyar-panamai diplomáciai együttműködés a nemzetközi szervezetekben példaértékű, az ENSZ-ben folyamatosan támogatjuk egymás érvelését.

A Fidesz képviselői egyébként éppen március végén szavazták meg az Európai Parlament egyik jelentését, ami szerint mások mellett Magyarország is adóparadicsom-szerűen működik és lehetővé teszi az agresszív adótervezést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!