46 év után oldódhat meg a két meggyilkolt amerikai lány ügye

2019.04.11. 08:23

Egy nyolcvanéves férfit gyanúsítanak annak a két tizenéves amerikai lánynak a meggyilkolásával, akiknek a holttestét 1973-ban találták meg egy Virginia Beach-i hotelben. 

A pittsburghi Janice Pietropola és Lynn Seethaler nyaralni érkezett a tengerparti városba, de június 30-án holtan találták őket a szobájukban, mindkettőjüket megölték. Az ügyben kiterjedt nyomozás indult, azonban idővel zsákutcába futott, aztán a hotel épületét is lerombolták, hogy bevásárlóközpontot építsenek a helyére. 

Nemrég viszont újranyitották a nyomozást, és hétfőn őrizetbe vették a nyolcvanéves Ernest Broadnaxt New Yorkban. Az idős férfi korábban háromszor volt börtönben többek között garázdaság és betörések miatt, 2013-ban került feltételesen szabadlábra. 

A rendőrség nem akarta elárulni, pontosan hogyan akadtak a férfi nyomára, annyit közöltek, hogy egy olyan technológiai vívmány segített, ami korábban nem állt a nyomozók rendelkezésére.

Az egyik áldozat testvére elmondta, a mostani fejlemény keserédes számára, mert ugyan örül annak, hogy végre igazságot szolgáltatnak a testvére ügyében, de régi sebeket tépett fel a férfi őrizetbe vétele. 

(CNN)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport