Jusztin
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Trump folytatná a tárgyalásokat Észak-Koreával

2019.04.11. 22:08

Donald Trump a Mun Dzsein dél-koreai elnökkel folytatandó tárgyalásai előtt beszélt az Észak-Koreával kapcsolatos terveiről, írja az MTI. Elmondta, hogy folytatná a tárgyalásokat Kim Dzsongunnal, de nem hajlandó engedményekre.

Az amerikai elnök szilárdnak nevezte az észak-koreai vezetőhöz fűződő kapcsolatát, és nem zárta ki egy újabb csúcstalálkozó lehetőségét, ugyanakkor "nem áll készen" az Észak-Korea elleni gazdasági szankciók enyhítésére. Ezzel kapcsolatban Mun Dzsein elmondta, nem tartja kudarcnak a Vietnamban tartott második amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót, inkább úgy értékeli, hogy az egy hosszú folyamat része volt. 

A dél-koreai államfő egyetértett az amerikai elnökkel abban, hogy a tárgyalások végső célja Észak-Korea teljes körű atomfegyver-mentesítése, és megvitatják egy Észak-Koreának nyújtandó dél-koreai "humanitárius segítség" lehetőségét. 

Mun szerda este érkezett Washingtonba. Csütörtökön reggel tárgyalt Mike Pence alelnökkel, Mike Pompeo külügyminiszterrel és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadóval is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!