Jusztin
14 °C
31 °C

Izraeli gépek megtámadtak egy katonai bázist Szíriában

2019.04.13. 09:11

Izraeli harci gépek megtámadtak egy katonai támaszpontot a szíriai Maszjaf település mellett, Hama tartományban. A szíriai légvédelem lelőtte a támadó rakéták egy részét, de több épület romba dőlt, és hat katona megsebesült - jelentette szombaton a SANA állami hírügynökség katonai forrásokat idézve.

A hajnali légitámadásban részt vevő izraeli gépek a libanoni légtéren keresztül jutottak be Szíriába. Egy szíriai kormányzati forrás azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy egy katonai iskolát és kiképzőtábort ért találat.

Szíriai civil aktivisták szerint az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat erői állomásoznak a megtámadott támaszponton.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű hálózat azt állítja az AP hírügynökség szerint, hogy három épületet ért találat, és 17 szíriai katona sebesült meg. Halálos áldozat is van, de azt nem tudta megmondani az OSDH, hogy hány és vannak-e közöttük esetleg iráni katonák.

Irán szövetségese Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának, a Forradalmi Gárda a szíriai háború 2011-es kezdete óta jelen van az országban.

Kapcsolódó

Izrael végez Aszaddal, ha nem állítja meg Iránt

Ilyen nyíltan még nem fenyegették meg a szír diktátort. De ketyeg az óra, Teherán nem vár Trumpra, napok kérdése lehet a megtorló csapás.

Szíriában az utóbbi hónapokban gyakran érte olyan támadás a kormányerőket vagy az iráni egységeket, amelyeket Izrael számlájára írnak. Izrael általában nem kommentálja az ilyen jelentéseket.

(MTI)