Gyárfás
18 °C
35 °C

Ivanka Trump a nők munkavállalását népszerűsíti Afrikában

2019.04.14. 22:23

Ugyan nem ő lett a Világbank elnöke, de Donald Trump lánya és egyben fehér házi tanácsadója azért így is fontos feladatokat bíznak rá, a hétvégén például Etiópiában és Elefántcsontparton a nők munkavállalását népszerűsítette.

A Fehér Ház az idén februárban hívta életre a Nők Globális Fejlesztése és Felvirágzása nevű programot (W-GDP), amellyel a nők képzését és jól fizető álláshoz juttatását próbálja elősegíteni Afrikában és más fejlődő országokban. A kezdeményezés 2025-ig mintegy 50 millió nőnek nyújtana támogatást, és a programot az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) finanszírozza

Ivanka Trump - aki szombaton érkezett Etiópiába - Addisz-Abebában egy nők működtette textilüzemet és több kisebb ruhagyártó vállalkozást látogatott meg. Az etióp fővárosból Elefántcsontpartra megy, ahol a nyugat-afrikai nők foglalkoztatásáról rendezett konferencián is részt vesz.

Ivanka Trump látogatásával kapcsolatban amerikai sajtókommentárok megjegyzik: a Trump-adminisztráció Afrika-politikájának középpontjában a terrorellenes küzdelem és Kína afrikai térhódításának kiegyensúlyozása áll. Amikor 2018-ban a kormányzat nyilvánosságra hozta az Afrika-politika főbb célkitűzéseit, akkor elemzők megjegyezték: a korábbi amerikai állásponttól eltérően a célok között nem szerepelt az úgynevezett demokráciaexport.

(MTI)