Felborult egy német turistabusz Madeirán, legalább huszonnyolcan meghaltak

K EPA20190417253
2019.04.17. 21:04 Módosítva: 2019.04.17. 23:23

Legalább huszonnyolcan vesztették életüket, másik huszonnyolc ember pedig megsérült szerda este a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, amikor egy turistabusz eddig nem tisztázott okokból balesetet szenvedett és felborult – írja a helyi média.

A baleset Caniço városában történt, nem messze a Quinta Splendida szállodától, sajtóértesülések szerint ötven német turista utazott a buszon.

A sofőr egy kanyar előtt vesztette el az uralmat a jármű fölött, ami így lesodródott az útról és egy ház fölött is átrepült, mielőtt megállt volna. A leírások alapján a baleset valószínűleg itt történhetett:

A mentők már a helyszínen vannak, az első beszámolók szerint a domboldalon végig testek hevernek. A mentésről videó is készült.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint a balesetben huszonnyolcan haltak meg, 11 férfi és 17 nő, de elképzelhető, hogy ennél is több áldozat lesz majd. A sérültek között vélhetően helyiek is vannak.

A Lusa portugál hírügynökség azt írja, hogy Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök még ma Madeirára utazik a tragédia miatt. Filipe Sousa polgármester a SIC TV-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem találja a szavakat és nem tud szembenézni ezeknek az embereknek a szenvedésével.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport