Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Ügyes trükkel jutott át a határon a román sofőr a roncskisbusszal

2019.04.17. 18:29

Kedden írtuk meg, hogy az M7-esen történt keddi baleset - ami miatt teljes útzár volt az autópályán - főszereplője egy, a szalagkorlátnak ütköző és felboruló kisteherautó volt. Amiről egy olvasónk küldött pár kemény fotót: a félig roncsra tört kisbusz, amelynek a teljes hátulját leszakította az utánfutó, ami a balesetet eleve okozta éppen a lajosmizsei Shell-kútnál tankolt.

A baleset után tehát hiába vitték egy autópálya melletti pihenőbe, és hiába tájékoztatták a sofőrt, hogy az autó állapota miatt nem vehet részt a közúti forgalomban, az autós mégis elindult vele haza, sőt meg is érkezett az ezer km-re lévő romániai Buzauba később. A rendőrség közleményében azt is írta korábban, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé a jármű lefoglalását.

Az Adevarul.ro nevű román oldal most azt is kiderítette, hogyan sikerült az autósnak a határt átlépnie ezzel a ronccsal. A lapnak a román határőrség azt a tájékoztatást adta, hogy a nagylaki határátkelőn ellenőrizték az autó papírjait, a kisbusz viszont nem a saját lábán lépte át a határt, hanem egy autószállító tréleren. A sofőr tehát valószínűleg némi pénzért cserébe átvitette a határon az autót, amit amúgy nem engedtek volna át abban az állapotában, amiben volt.

A lap arról ír, hogy a határ közelében vannak, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy az olyan autókat, amelyeknek a műszaki állapota nem megfelelő, azokat így viszik át a határellenőrzésen. A buzai rendőrség vezetője elmondta, hogy az autót és annak sofőrjét a képek alapján beazonosították, és bírságot szabtak ki, ami akár 135 ezer forintnak megfelelő lej is lehet. Olvasónk tette hozzá, hogy nem nehéz látni, hogy büntetéssel együtt is olcsóbban úszta meg, mintha trélerrel kellett volna hazavinnie végig a kisbuszt.