Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Buszbaleset Madeirán: korábban nem volt műszaki probléma az autóbusszal

2019.04.18. 05:10

A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt – jelentette be szerda este a portugál köztársasági elnök, a hatóságok pedig közölték, hogy a kórházban időközben életét vesztette egy német nő, így 29-re emelkedett a halottak száma. A Funchalban lévő kórházban 27 sebesültet ápolnak, két embert az intenzív osztályon, 23-at még megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak.

A helyi hatóságok szerint az autóbusz „viszonylag új” volt, mindössze öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben – írta az MTI. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról, és egy domboldali lejtőn lezuhant.

António Costa portugál miniszterelnök a Twitteren még az este folyamán részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak. Merkel szóvivője azt írta a Twitteren, hogy „mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben”. A német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal. Seibert közölte, hogy külön közvetlen telefonvonalat létesített a hozzátartozókért aggódó családtagok számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport