11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Kimentették egy barlangból a thaiföldi gyerekcsoport mentőbúvárját

2019.04.18. 13:01

Egy Tennessee állambeli barlangból mentették ki szerdán azt a brit mentőbúvárt, aki tavaly a thaiföldi barlangban rekedt gyerekcsoport kimentésén dolgozott - írja az MTI.  Josh Bratchley a Nashville közelében húzódó Mill Pond barlangrendszerben rekedt kedden. A tapasztalt barlangi búvár egy kis csoportnyi brit kollégájával a barlang feltérképezésén dolgozott napokon át. Amikor a csoport tagjai észrevették eltűnését, értesítették a hatóságokat.

A mentőknek szerdán délután sikerült ráakadni a barlang egy kamrájában, amit nem borított el a víz. Bratchley teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott volt, és megköszönte, hogy érte mentek. Teljes épségben mentették ki a barlangból, orvosi ellátásra sem volt szüksége, csak egy kívánsága volt: pizzát kért.

Edd Sorensen, az egyik mentőbúvár elmondta, hogy nagyon rossz előérzetre volt, amikor elkezdte a barlangok átkutatását, mert a víz nagyon hideg volt és a víz alatt semmit sem lehetett látni. "Amikor mentek valakit, többnyire az okozza a legnagyobb gondot, hogy az illető pánikol és hisztérikus, ami mindkettőnkre veszélyes" - mesélte tapasztalatairól hozzátéve, hogy a teljesen nyugodt Bentchley viszont kitűnő partner volt a mentésben.

A mentőcsoport szerint az akció során egy szűk járatban 120 métert kellett megtenni a vízzel telt barlangban.  • Hírek
  • Bankszámla