A magyar rendőrök a húsvétra hivatkozva nem tudnak Dublinba repülni egy csalással gyanúsított magyar férfiért

2019.04.19. 13:59 Módosítva: 2019.04.19. 15:45

A magyar hatóságoknak hétfő éjfélig van idejük arra, hogy elrepüljenek Dublinba, és elhozzanak onnan egy magyar állampolgárt, akinek a kiadatását március 29-én rendelte el az ír bíróság, szúrta ki a 444.hu az Irish Times cikkét.

A 38 éves K. László Krisztiánt Magyarországon azzal gyanúsítják, hogy egy társával együtt magyar civil szervezetektől csaltak ki pénzt. Azt ígérték a szervezeteknek, hogy ha adnak nekik valamennyi díjat, akkor indulhatnak egy pályázaton, amin majd támogatást nyerhetnek.

Beszedtek több ezer eurót több mint 560 szervezettől, aztán soha többé nem jelentkeztek náluk.

A magyar férfi Dublinban dolgozott, és ottani lakcímmel is rendelkezik. A magyar hatóságok azt mondták az íreknek, hogy április 16-ig összeszedik a férfit, de aztán a 444 szerint azt mondták,

mégsem tudják addig teljesíteni, mert itt a húsvéti hétvége, és megfelelő járatot sem találtak.

Haladékot kértek, de az ír bíróság nem fogadta el a húsvéti érvelést, ezért ha hétfő éjfélig nem hozzák el a magyar férfit, akkor vége a kiadatási parancsnak, hiszen minderre a magyar hatóságoknak volt összesen 25 napjuk.

frissítés: A rendőrség közleményt adott ki péntek este, amiben azt írják, hogy tekintettel arra, hogy a férfi ellen több nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, biztosan haza fogják hozni. Szerintük az ír hatóságok hivatalosan 2019. április 15-én járultak hozzá a másnapi átadáshoz, amelyet megszervezni - egy nap alatt - jogi és technikai akadályok miatt nem volt lehetséges.  • Hírek
  • Személyi kölcsön