A Srí Lanka-i hatóságok egy hete tudhattak arról, hogy valami készül

2019.04.21. 18:50 Módosítva: 2019.04.21. 20:32

Ranil Wickremesinghe Srí Lanka miniszterelnöke egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hozzá ugyan nem jutott e az információ, de tudomása szerint a helyi hatóságok egy hete rendelkeztek információval a húsvétvasárnapra tervezett robbantásokkal kapcsolatban.

2

Volt információ róla, a Miniszterelnöki titkosszolgálat, az MSD illetékeseit figyelmeztették, hogy két öngyilkos merénylő Colombóban politikusokat akar felrobbantani. Egyelőre az elkövetők és a velük kapcsolatba hozható személyek kivétel nélkül helyiek, de tudomásom szerint vizsgálják az esetleges külföldi szálakat is.

Arra a kérdésre, hogy ha volt információ, akkor miért nem tették meg a szükséges intézkedéseket, Wickremesinghe – akit tavaly októberben ugyan megpuccsoltak, de csak nem váltottak le – azt válaszolta, hogy ezt alaposan meg kell vizsgálni, de a prioritás a terroristák kézre kerítése.

Egyelőre nyolc gyanúsítottat vettünk őrizetbe, de a nevüket nem hozzuk nyilvánosságra, és kérek mindenkit, akihez eljut az információ, hogy ne közölje le azt, mert az felesleges feszültséget szíthat az országban, és további szélsőséges csoportokat sarkallhat arra, hogy kihasználják az alkalmat

– mondta Ruwan Wijewardene védelmi miniszter egy mai sajtótájékoztatón. A külföldi áldozatok közül 11-et azonosítottak eddig, további 25 kiléte még ismeretlen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport