Szijjártó: A külügy vészhelyzeti vonalat létesített a magyaroknak Srí Lankán

2019.04.21. 15:42 Módosítva: 2019.04.21. 18:10

Szijjártó Péter külügyminiszter az M1-en nyilatkozott a Srí Lankán elkövetett merényletben esetleg érintett magyarokról. 

Elmondta, az esetlegesen érintett magyar állampolgárok számára vészhelyzeti telefonvonalat létesítettek, amelynek száma a konzuli szolgálat honlapján megtalálható. A magyar hatóságok hét, Srí Lankán tartózkodó regisztrált magyar állampolgárról tudnak, nekik nem esett bajuk.

A miniszter azt kéri a térségbe utazóktól, hogy regisztráljanak a konzulátusi szolgálat honlapján, adják meg a tartózkodási helyüket, hogy baj esetén minél hamarabb segítséget kaphassanak a magyar hatóságoktól.

Ugyanebben a megszólalásában Szijjártó egyébként azt is mondta, a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, de nem tudni, milyen statisztikára alapozza ezt. 

Húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán 8 robbantásos merénylet történt, ezek közül három keresztény templomokban, négy pedig szállodákban. A jelenlegi adatok szerint több mint 200 halálos áldozata és félezer sérültje van a támadássorozatnak. A Srí Lanka-i kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport